ČOI: Horské restaurace mají potíže se správnou mírou

Ekonomika Ekonomika
15. 3. 2010 11:59
Inspektoři vyjeli do horských středisek. Ve třetině restaurací našli chyby

Praha - Správná míra není právě silnou stránkou horských restaurací. Kontroloři České obchodní inspekce v prvních dvou měsících letošního roku prověřili celkem 28 restaurací a občerstvoven v českých horských střediscích. A téměř v celé třetině případů našli nesrovnalosti.

"Celkem šest prodávajících použilo při kontrolním nákupu úředně neověřené měřidlo, dva prodávající neoznačili prodejní místo v souladu se zákonem o živnostenském podnikání," uvedl mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

Další podnikatel pozapomněl informovat své zákazníky o výši zálohy na vratné obaly, jiný na nápis varující nezletilé, že jim alkohol neprodají. Jednou zjistila inspekce nedostatek ve způsobu uvedení cen.

"U šesti prodávajících budou zjištěné nedostatky předmětem správního řízení a ve čtyřech případech byla uložena pokuta v celkové výši 3 500 korun," dodal mluvčí.

Ústřední ředitelka inspekce Jana Příhodová upozornila, že vzhledem ke zjištěným pochybením budou kontroloři v prověřování služeb v horských střediscích pokračovat.

 

Právě se děje

Další zprávy