Sunny Days nemá pojištění. Nemůže prodávat zájezdy

Ekonomika Ekonomika
29. 1. 2010 15:25
Smlouva o pojištění proti úpadku vyprší Sunny Days v neděli. Bez nové nemůže prodávat zájezdy
Modelka Lili Fischerová s dětmi z dětských domovů na zájezdě
Modelka Lili Fischerová s dětmi z dětských domovů na zájezdě | Foto: Produkce

Praha - Cestovní kancelář Sunny Days se ocitla v problémech. Pojišťovna Generali jí totiž neprodloužila smlouvu o pojištění proti úpadku na letošní rok. To je přitom nezbytné, aby cestovní kanceláře mohly prodávat zájezdy.

Dosud platná smlouva o pojištění vyprší na konci ledna, tedy v neděli.

"Ta smlouva nebude uzavřena. My o tom budeme v pondělí informovat ministerstvo pro místní rozvoj, jak nám ukládá zákon," stojí v tiskové zprávě pojišťovny Generali. Dále se v ní píše, že pojištění proti úpadku posuzuje pojišťovna individuálně a vždy při tom vychází z důkladného posouzení finanční situace za poslední roky. A ta nebyla v případě Sunny Days uspokojující.

Spolumajitel cestovky Ridha Ben Ahmed situaci odmítl komentovat. "My jsme pojištěni ještě do pondělí, takže je předčasné o tom mluvit," řekl agentuře ČTK. Nic neřekl ani k finanční situaci CK Sunny Days.

Pojištění mít musí

Sunny Days přitom patří mezi největší cestovní kanceláře v Česku.

Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury se bude muset Sunny Days co nejrychleji pokusit sjednat nové pojištění jinde. "Cestovní kancelář nemůže sama organizovat ani prodávat své zájezdy, pokud nemá pojištění proti úpadku, protože jí bude odebrána koncese," řekl Okamura.

 

Právě se děje

Další zprávy