Blížící se Vánoce kosí ceny mobilních telefonů až o 50%

jem
27. 11. 2009 14:15
Všichni tři mobilní operátoři výrazně zlevňují mobilní telefony
Mobily s dotykovým displejem, a to nejen iPhone od Applu, jsou prostě v módě.
Mobily s dotykovým displejem, a to nejen iPhone od Applu, jsou prostě v módě. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Mobilní operátoři reagují na pokles prodeje telefonů výraznými vánočními slevami v řádu tisíců korun. Některé přístroje jsou zlevněné až o polovinu.

Snížení cen se týká celého sortimentu, od jednoduchých telefonů, až po multifunkční komunikační zařízení -  tzv. chytré telefony.

Nejrozsáhlejší zlevnění přichystal na letošní vánoce T-Mobile, který snížil cenu několika telefonů o polovinu. Například telefon G1 s operačním systémem Android od Googlu, který se řadí mezi "chytré" telefony, pořídíte o tři tisíce levněji za 3 999 korun. Musíte však protelefonovat minimálně osm set korun měsíčně.

Telefónica jde do konkurenčního boje s nabídkou drahých telefonů za korunu, přičemž se koupě váže na uzavření smlouvy. Aktivujete-li si například tarif  O2 Neon nebo O2 Cool, dostanete za jednu korunu telefon Samsung S3650 Corby.

Vodafone zlevní zejména telefony Nokia, a to v řádu stovek korun. Podle tiskového mluvčího Vodafonu Miroslava Čepického jeví zákazníci velký zájem především o levnější telefony s dotykovým displejem "Jejich ceny jsme už v listopadu snížili pod hranici tří tisíc korun. Za standardní cenu 2977 korun pořídí zákazník u Vodafonu přístroje Samsung S5230 Star a LG KP501," dodal.

Prodej mobilních telefonů v Česku letos podle analytické firmy Gartner poklesne zhruba o pět procent na 3,7 milionu přístrojů. V příštím roce by měl ale opět růst, a to o 3 až 4 procenta. Pokles prodeje se však netýká takzvaných chytrých telefonů, které jsou relativní novinkou a lidé o ně mají zájem.

 

Právě se děje

Další zprávy