Zlevněné Vánoce na druhou. Slevy chystají i outlety

hp
9. 11. 2009 17:25
Letos lidé nejvíce ušetří na spotřební elektronice a potravinách
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Namísto prvního týdne po svátcích přijde vlna slev ještě před svátky. Připustila to už celá řada maloobchodních prodejců i řetězců. Na některých místech půjde dokonce o slevy "na druhou". To, že chystají slevové akce totiž potvrzují i outletová centra, která i v běžném prodeji nabízejí značkové zboží za výprodejové ceny.

To, že výprodej zboží nabídnou i outletové obchody, potvrdil agentuře ČTK i marketingový ředitel outletového centra v Hatích u Znojma David Bačovský. "Do akce se zapojila většina obchodů ve Freeportu," uvedl.

Zlevnění svého zboží plánuje od tohoto víkendu i pražské outletové centrum Fashion Arena. "Ke druhému výročí otevření jsme ve spolupráci s obchody připravili další výrazné slevy na celý nákup," řekla pro ČTK jeho marketingová ředitelka Iva Janovská.

Jako každoročně nabídnou v předvánočním období slevy i obchodní řetězce, které se tak stejně jako outletová centra snaží v době hospodářské krize přilákat zákazníky.

Foto: Repro Aktuálně.cz
Čtěte také:
Čekají nás trochu jiné Vánoce: "V akci" a "se slevou"
Záchrana: Německou a ruskou Quelle koupil konkurent
Evropou se stále šíří nákaza: strach z nakupování

"Díky akčním nabídkám zboží vyjde letos levněji. Akční nabídky jsou větší a zahrnují více druhů zboží než dříve," citovala mluvčí obchodního řetězce Tesco Evu Karasovou agentura. Podle ní by Češi letos mohli ušetřit hlavně na spotřební elektronice a potravinách, jejichž ceny oproti loňskému roku klesly o desítky procent.

Mnohé obchodní domy v České republice ale zatím tají jak datum, od kterého nabídnou zboží ve výprodeji, tak i procenta, o která zboží zlevní. Dá se ale očekávat, že zlevňovat bude většina z nich. Podle průzkumu společnosti Unilever totiž Češi letos o Vánocích chtějí ušetřit na každém členovi domácnosti minimálně pětistovku.

Podívejte se, jak do obchodů vtrhly Vánoce:

 

Právě se děje

Další zprávy