Největší hypermarkety Albert se zmenší až o polovinu

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
17. 9. 2009 12:30
Zmenšení se dotkne 11 největších obchodů
Přeměna Hypernov na Albert hypermarkety skončila.
Přeměna Hypernov na Albert hypermarkety skončila. | Foto: Ahold

Praha - Společnost Ahold výrazně zmenší jedenáct největších hypermarketů Albert.

Obchody budou až o polovinu menší. Nyní se jejich plocha pohybuje od 8000 do 10 000 metrů čtverečních, tak od listopadu by i největší hypermarkety Albert měly zabírat nejvýše 5000 metrů čtverečních.

Nové obchody

"Výsledkem těchto úprav bude nové uspořádání především nepotravinářského zboží a rozšíření některých, u zákazníků oblíbených kategorií výrobků, jako je například sortiment základního oblečení, papírnictví a kancelářské potřeby," sdělil agentuře ČTK Kytýr. 

Dodal, že uvolněné místo by měli zabrat jiní obchodníci, které už má Ahold domluvené pro tři zmenšené hypermarkety. V ostatních hypermarketech budou volné plochy po dohodě s provozovateli nákupních center oddělené od hypermarketů Albert do doby, než do nich zamíří noví prodejci, s nimiž Ahold jedná. Jejich jména Kytýr zatím nezveřejnil.

Třetí největší

Ahold má v Česku 226 supermarketů a 56 hypermarketů Albert a zaměstnává na 13,5 tisíce lidí. Za rok obslouží na 200 milionů lidí.

Loni Ahold podle odhadu společnosti Incoma GfK a časopisu Moderní obchod vykázal v ČR tržby 44 miliard korun a mezi deseti největšími obchodníky byl třetí.

 

Právě se děje

Další zprávy