Evropská komise: Apple prověřuje explozi iPhonu

Tomáš Fránek
18. 8. 2009 16:24
Firma chce získat úplné informace
Oke Okaro představuje, jak budou na iPhone fungovat multimédia.
Oke Okaro představuje, jak budou na iPhone fungovat multimédia. | Foto: Reuters

Brusel - Americká firma Apple podle agentury Reuters prošetřuje zprávy z médií, že jeden či více mobilů iPhone v Evropě explodovaly.

Dnes to potvrdila Evropská komise.

Firma se o těchto případech snaží zjistit více informací a telefony se snaží získat k prozkoumání. Tisková mluvčí komise uvedla, že podle Apple jde spíše o ojedinělé případy než o obecný problém. 

Poraněný mladík

Apple tvrdí, že o zprávách z médií ví. Je mezi nimi i případ teenagera z Francie, který tvrdí, že ho telefon mírně poranil. Jeho iPhone údajně začal syčet a rozpadl se. 

"Zaměstnanci Apple se snaží o těchto incidentech získat více detailních informací a provedou nezbytné testy, aby možné případy ověřili," řekla mluvčí komise. Komise v Unii dohlíží na to, aby spotřební zboží v Unii nebylo nebezpečné. 

Společnost Apple se ke slovům mluvčí Evropské komise nevyjádřila. Tiskový mluvčí Apple Europe ale uvedl, že podnik o zprávách z médií ví a čeká, až se k němu dotyčné telefony od zákazníků dostanou. "Dokud nebudeme mít kompletní detaily, nebudeme už nic dodávat," citovala ho agentura Reuters.

Růžová zadní strana

Média už v červenci uvedla, že se modernizovaný iPhone 3GS přehřívá natolik, že to ohrožuje jeho funkčnost.

"Pocítil jsem, že přístroj je najednou horký. Velmi, velmi horký. Nejen vzadu, ale také po celé délce přední strany," svěřil se jeden z redaktorů časopisu PC World.

Podobné stížnosti na přehřívání nového supermoderního komunikátoru v posledních týdnech zaplavily internetové diskuse. Některá média, jako například francouzský Journal Du Geek, dokonce zveřejnila fotografii, na které bílá zadní strana telefonu horkem zrůžověla.

 

Právě se děje

Další zprávy