Česká MTV má zpoždění, začne vysílat 29. listopadu

Ekonomika Ekonomika
4. 8. 2009 21:31
Sestru Novy půjde naladit na satelitu, kabelové televizi a IPTV

Praha - Česká a slovenská verze MTV, nejznámější hudební televize na světě, začne vysílat 29. listopadu. Oznámili to dnes zástupci televize Nova.

Práva na provozování tuzemské verze MTV získal majitel Novy, společnost Central European Media Enterprises (CME), v loňském roce.

Podle původních plánů měla česká MTV zahájit vysílání už na přelomu prvního a druhého čtvrtletí, kvůli hospodářské krizi a špatným ekonomickým výsledkům však CME musela start odložit.

Další sestra Novy

CME chce doplnit tři své české stanice - Nova, Nova Sport (původně Galaxie sport) a Nova Cinema - právě o MTV. Inzerentům pak totiž bude moci nabídnout pokrytí různých skupin diváků.

Diváci naladí vysílání MTV pro Česko a Slovensko jen na kabelové televizi, na satelitu a prostřednictvím internetu, tedy ne v běžném digitálním vysílání. Digitálně však přestal ke konci července i vysílat také její starší tuzemský konkurent, hudební televize Óčko ze skupiny Mafra.

Start české verze budou poslední listopadový víkend provázet různé akce pro hudební fanoušky hudby i vyznavače adrenalinové podívané. Jedním z vrcholů má být pražský koncert britské kapely Prodigy v pátek 27. listopadu.

MTV vysílá od roku 1981. Postupně se rozšiřovala a na téměř 70 kanálech ji sledují diváci ve více než 160 zemích. Z dřívějších socialistických států vysílá v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, zemích bývalé Jugoslávie a v Rusku.

 

Právě se děje

Další zprávy