Microsoft konkuruje Googlu, nabídne Office zadarmo

Pavla Adamcová Pavla Adamcová
14. 7. 2009 13:50
Sada Office bude dostupná online na internetu
Foto: Aktuálně.cz

Washington - Softwarový gigant Microsoft odpověděl firmě Google na konkurenční produkt Docs. Trvalo mu to jen několik dní.

Nyní oznámil, že během příštího roku nabídne na serverech Microsoftu k dispozici online kancelářský balík Office. Informoval o tom americký zpravodajský portál CNN.

Původně se hovořilo o tom, že Microsoft tuto novou službu poskytne v rámci svého portálu pouze platícím zákazníkům. Nyní ale vyrovnává náskok Google, který před pár dny ohlásil práci na novém, bezplatném operačním systému pro notebooky.

"Microsoft byl donucen poskytnout produkt zadarmo jako odpověď na Google Docs," uvedla analytička společnost Forrester Research Sheri McLeish. "Na tomto trhu je velká konkurence a Microsoft měl příležitost dostat se o krok napřed před Google tím, že nabídl lepší produkt."

Google Docs umožňuje vytvářet, upravovat a sdílet na internetu textové dokumenty, tabulky i prezentace.

Kancelářské balíky nabízí nejen Google, ale také například FlySuite, ThinkFree nebo Zoho či gOffice. Jaký rozsah funkcí bude balík mít, zatím není zcela jasné, půjde pravděpodobně o nejzákladnější verzi. Nicméně konkurence mezi dvěma giganty na trhu - Microsoftem a Googlem - se tímto krokem ještě vyostřila.

 

Právě se děje

Další zprávy