iPhone má problém: Zahřívá se do růžova a ztrácí signál

Ekonomika Ekonomika
7. 7. 2009 22:39
Když se nový iPhone přehřeje, nesmí se používat, dokud zase "nezchladne"

Cupertino - Apple má problém. Jeho modernizovaný iPhone 3GS se přehřívá natolik, že to ohrožuje jeho funkčnost.

"Pocítil jsem, že přístroj je najednou horký. Velmi, velmi horký. Nejen vzadu, ale také po celé délce přední strany," svěřil se jeden z redaktorů časopisu PC World.

Podobné stížnosti na přehřívání nového supermoderního komunikátoru v posledních týdnech zaplavily internetové diskuse. Některá média, jako například francouzský Journal Du Geek, dokonce zveřejnila fotografii, na které bílá zadní strana telefonu horkem zrůžověla.

Apple: Nepoužívejte přístroj v létě

Kalifornský výrobce už byl nucen vydat návod "jak udržet iPhone v přijatelných provozních teplotách". Mimo jiné v něm radí používat ho v teplotách od 0 do 35 stupňů Celsia a naopak nepoužívat "v horkých podmínkách nebo na přímém slunci".

S létem v plném proudu bude přitom velmi obtížné tyto podmínky dodržet, aniž by používání a tedy i koupě funkcemi vyšperkovaného komunikátoru ztratilo smysl. Zvlášť v jižních státech USA včetně samotné Kalifornie.

Ve svých instrukcích například Apple říká, že se komunikátor, který umožňuje i satelitní navigaci, nemá používat v autech, kde je za horkých dní vysoká teplota. Ze stejných důvodů se na něm nesmí příliš dlouho hrát hudba.

"Telefonoval jsem asi 20 minut a musel jsem si zapnout reproduktor. Tak nepříjemně se přístroj zahřál," popsal další uživatel potíže i se samotnou primární funkcí mobilního telefonu. I sám Apple přiznává, že přehřátí může vést ke slabšímu signálu.

iPhone potřebuje zchladit

Uživatelé se tak zatím musejí řídit radou firmy a dát na výstražný signál, který jim před hrozícím přehřátím přístroj dává: "iPhone se potřebuje zchladit, než ho budeš moct použít."

Foto: Reuters

Odborníci na spotřební elektroniku tipují za zdroj potíží baterii komunikátoru. iPhone 3GS tak přichází o další prvek, kterým měl předčit svého předchůdce iPhone 3G - delší životnost baterií. Přehřáté přístroje se velmi rychle vybíjejí.

Pro Apple to ale podle nich může znamenat problém. Vadná "bílá řada" nového iPhonu 3GS byla totiž vyrobena ve velkých sériích. Aaron Vronko z firmy Rapid Repair specializující se na opravy iPodů a iPhonů odhadl pro britský Telegraph rozsah problému na "desítky, ne-li stovky tisíc přístrojů, možná i víc".

Nový iPhone 3GS měl být dvakrát rychlejší než předchozí model a kromě "lepších" baterií je vybaven i zdokonaleným fotoaparátem a funkcí nahrávání videozáznamu.


 

Právě se děje

Další zprávy