Nová verze Windows bude dva týdny levnější. Kvůli krizi

Veronika Skálová Veronika Skálová, ska
26. 6. 2009 12:32
Po neuspěšných Windows Vista přijdou na podzim Windows 7. Microsoft je teď nabízí levněji.

Brno - Nezájem o minulou verzi i hospodářská krize sníží cenu nejnovější verze operačního programu Windows společnosti Microsoft. Windows 7 pro domácí uživatele budou až do 11. července letošního roku stát jen 49,99 dolaru, tedy o osm procent méně než jejich předchůdce - Windows Vista.

Podle agentury Reuters, která o tom informovala, chce Microsoft vyjít vstříc zákazníkům, kteří se v době hospodářské krize snaží ušetřit každý cent.

Počítačový gigant také věří, že se nové verzi programu povede na trhu lépe než Windows Vista. Tato verze příliš mnoho příznivců nezískala, výtky od jejího uvedení na trh jen pršely.

Možná i to je důvod, proč Microsoft nabídne těm zákazníkům, kteří si koupili počítač spolu se základní verzí Windows Vista, stažení novější verze zdarma.

A zájem o nová "okna" se snaží jejich tvůrci vyvolat i dalšími způsoby. Lidé si například od pátku mohou program předobjednat v amerických obchodech jako "BestBuy" v internetovém obchodě Amazon.com nebo přímo na stránkách Microsoftu. Lidé však program dostanou až po jeho říjnovém uvedení na trh.

Po 11. červenci se cena Windows 7 zvýší na 119,99 dolaru za kus. Několik týdnů bude snížená cena platit i pro provedení programu pro společnosti s více uživateli. Zatímco nyní bude k dostání za 99,99 dolaru, po 11. červenci o stovku podraží.

 

Právě se děje

Další zprávy