Ahold zavírá 20 Albertů i Hypernovu, nevydělávají

Tomáš Fránek
24. 4. 2009 16:38
V Česku má firma 300 obchodů
Foto: AHOLD Retail Slovakia

Praha - Společnost Ahold zavře v létě v Česku 20 supermarketů Albert a jeden hypermarket Hypernova.

Firma obchody zavře, protože nevydělávaly.

"Na základě detailní revize a zhodnocení portfolia prodejen dojde k uzavření 21 neefektivních prodejen, které dlouhodobě nepřispívaly k pozitivním výsledkům společnosti," uvedl mluvčí firmy Libor Kytýr. Dodal, že část prodejen bude zavřena 1. června a zbytek 1. července.

Nejvíc zrušených prodejen bude v Praze (celkem 4), supermarkety Albert firma zavře také v Brně, Mikulově, Chrudimi, Chebu, Domažlicích nebo Novém Městě na Moravě. Hypernovu pak firma zavře v Českém Těšíně. Ahold nevyloučil, že kvůli uzavření dvou desítek prodejen bude muset propustit některé zaměstnance.

"Albert udělá vše pro to, aby pracovníkům ze zrušených prodejen nabídl pracovní pozice v jiných svých provozovnách. V případě, že někteří pracovníci budou muset společnost v rámci těchto kroků opustit, dostanou nadstandardní odstupné," dodal Kytýr.

Ahold je první velký řetězec v Česku, který oznámil, že zavře část svých obchodů. Podle mluvčího chce firma investovat do svých dalších obchodů, pozici na trhu uvolnit nechce.

Ahold v Česku provozuje skoro 300 prodejen a na loňském žebříčku největších tuzemských obchodníků mu patřila třetí příčka. Firma má 13 500 zaměstnanců a ti obslouží ročně přes 200 milionů zákazníků.

 

 

Právě se děje

Další zprávy