Kellner koupil s Telefónikou i 14 tisíc budek

Kellner koupil s Telefónikou i 14 tisíc budek
Možná nečekaně vysoký počet vzhledem k tomu, že každý Čech má v průměru mobilní telefon - tedy nosí si svou telefonní budku všude s sebou. Na snímku vidíte budku u budovy bývalé mezinárodní ústředny v Praze na Žižkově.
Telefonní budky mizí z našich ulic, ale zatím nemohou zmizet úplně. PPF Petra Kellnera s Telefónikou samozřejmě převzala i povinnost provozovat budky. Pravidla, kde musí být, jsou daná.
V době mobilních telefonů jsou ale  automaty na prudkém ústupu. V České republice jsou dokonce některé, z nichž někdo zavolá jen jednou dvakrát ročně.
Úplně první telefonní automaty vznikaly cca před 120 lety a byly umísťovány na veřejných místech, zejména na poštovních úřadech. Na hlavní poště v Praze už dnes ale telefonní automat nenaleznete.
Foto: ČTK
Vojtěch Marek Vojtěch Marek
8. 11. 2013 8:00

Společnost PPF oznámila, že převezme největšího českého operátora v telekomunikacích, Telefóniku CR. S ní získává i necelých 14 tisíc přežitků minulosti, tedy telefonních budek, které postupně mizí. Podívejte se, jak se dřív na ulicích telefonovalo a jak se někdy telefonuje i dnes.

 

Právě se děje

Další zprávy