Zatím nejvyšší pokuta za nekvalitní benzin potvrzena

Radek Pecák Radek Pecák
4. 9. 2013 16:26
Inspektoři našli na čerpací stanici nejakostní benzin Super.
Foto: Aktuálně.cz

Praha -  Nakonec o sto tisíc méně než kolik byla původně stanovená výše pokuty, má podle rozhodnutí Ústředního inspektorátu České obchodní inspekce zaplatit společnost PAP OIL čerpací stanice. I tak je uložených 1,4 milionu korun zatím nejvyšší pravomocně uloženou pokutou v letošním roce. O snížení pokuty rozhodl ústřední ředitel ČOI Vladimír Velčovský po přihlédnutí k námitkám postižené společnosti v podaném odvolání. 

O rozhodnutí informala Česká obchodní inspekce na svých internetových stránkách.

"Pokuta byla uložena poté, co výsledky laboratorních rozborů dvou odebraných vzorků benzinu BA SUPER 95 prokázaly porušení jakosti stanovené technickou normou, a to v několika různých parametrech. Nejakostní vzorky byly odebrány u čerpací stanice PAP OIL v Černošíně na Tachovsku 26. 2. 2013 a opětovně 6. 3. 2013.

Benzin Super při první kontrole nevyhovoval normě v ukazateli konec destilace při destilační zkoušce a také neměl dostatečně vysoké oktanové číslo.

Také při druhé návštěvě inspektorů se zjistilo, že prodávaný benzin Super je nejakostní ve stejných ohledech, i když odchylky od normy už byly menší.


 

Právě se děje

Další zprávy