Novým šéfem ČD Cargo se stal Pavel Lamacz

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
1. 8. 2013 14:36
K dalším změnám v představenstvu největší dcery Českých drah už docházet nemá.
ČD Cargo
ČD Cargo | Foto: ČD Cargo

Praha - Největší dceřinou firmu Českých drah - ČD Cargo - povede Pavel Lamacz. Deníku Aktuálně.cz to sdělil mluvčí drah Radek Joklík.

"Valná hromada společnosti ČD Cargo rozhodla o odvolání Petra Žaludy z představenstva a novým členem Představenstva ČD Cargo se stal Pavel Lamacz," upřesnil v dopoledních hodinách Joklík.

Zároveň se během první schůze vzdal členství Zbyszek Václavík. "Představenstvo ČD Cargo má tedy aktuálně dva členy," doplňuje mluvčí. Kromě Lamacze v představenstvu působí ještě Petr May.

Dopravě se věnuje 40 let

Lamacz je absolventem Střední průmyslové školy železniční v České Třebové a Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině. U bývalých ČSD, později Českých drah, byl zaměstnaný od roku 1972 v různých provozních a manažerských pozicích.

Pracoval dlouhodobě v oblasti nákladní železniční dopravy, zastával různé pozice související s nákladní dopravou jak u ČD, tak v dalších společnostech, řadu let byl ředitelem odboru nákladní dopravy ČD, na čas vedl i obchodní úsek ČD Cargo. V poslední době působil jako nezávislý odborný konzultant v oblasti nákladní dopravy.

Nový šéf Českých drah Dalibor Zelený vyměnil představenstvo ČD Cargo, firmy s osmi tisíci zaměstnanci a loni téměř osmimiliardovým obratem, ve středu v podvečer. Firmu do té doby vedl stejně jako mateřské České dráhy Petr Žaluda. Ten tak definitivně státní dopravní skupinu opouští.

Podle Zeleného musí ČD Cargo posílit především své obchodní aktivity a získat větší podíl na trhu.

Podrobnou analýzu stavu a kondice této významné státem ovládané firmy nabídneme v dnešním odpoledním vydání placeného deníku Insider.

 

Právě se děje

Další zprávy