České dráhy nabídnou další slevy v Lidlu, už poosmé

Tereza Holanová Tereza Holanová
18. 4. 2013 10:50
Kromě síťové jízdenky na květen láká dopravce i na slevu do Brna
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Maloobchodní řetězec Lidl v příštím týdnu začne opět prodávat poukázky na zlevněné síťové jízdenky Českých drah. Za 199 korun pak lidé mohou o sváteční středě 1. nebo 8. května ujet libovolnou vzdálenost po celé síti státního dopravce.

Samotný prodej poukázek, které pak půjde na nádraží vyměnit za speciální celodenní jízdenku, potrvá od 22. dubna do 7. května. Lidl nabízí podobnou akci už po osmé, v předchozích letech prodal přes 86 tisíc poukazů.

"Předešlé akce pořádané ve spolupráci s Českými drahami byly úspěšné a lidé si na ně tak zvykli, že nás pravidelně zahrnují dotazy, kdy se akce bude opět opakovat," říká mluvčí českého Lidlu Jitka Vrbová. Jízdenky oficiálně nazvané ČD Lidl Net už podle ní získaly přezdívku "lídlenky".

Kdo v Lidlu vedle nákupu poukazu utratí za jiné zboží alespoň 300 korun a následně odešle SMS s informacemi z účtenky, postoupí do speciální soutěže. První cenou je neomezené cestování vlakem po celý rok.

"Takové jednorázové akce si dělá každý dopravce," komentuje Aleš Ondrůj z konkurenčního RegioJetu s tím, že na současné slevy tedy reagovat nehodlá. V nejbližší době se pouze chystá zpřehlednit nabídku jízdenek, aby bylo pro každou cílovou skupinu jednodušší vybrat si, co je pro ni nejvýhodnější.

Šedesátikorunové slevy do Brna

Ve středu 17. dubna spustily České dráhy i další akci - v Praze a Brně rozdávají šedesátikorunové slevy na cestu mezi oběma městy.

Snaží se tak přesvědčit motoristy i všechny, kdo využívají autobusy (včetně těch žlutých, které patří holdingu Student Agency, jehož součástí je i RegioJet), aby dali přednost vlakům včetně D1 Expressů. Ty České dráhy nasadily v souvislosti s chystanou rekonstrukcí dálnice D1.

Slevu lze uplatnit na všech pokladnách dopravce do konce letošního června, neplatí pro jízdenky zakoupené přes internet.

Poukázky na slevy se rozdávají na Florenci a nedaleko brněnského hlavního nádraží od 17. do 19. dubna, dále pak od 21. do 26. dubna, od 28. do 30. dubna a od 2. do 3. května.

Jak upřesnil mluvčí ČD Radek Joklík, v obou městech má dopravce stánek, kde si mohou zájemci voucher vyzvednout. Za první den tak podle něj učinilo 780 lidí. "Určitě to není tak, že by vyběhla řada hostesek a vnucovala je lidem," říká.

Na opravu dálnice se chystá i již zmíněná Student Agency. "Posílili jsme počet autobusů v Brně, aby cestující nemuseli čekat, pokud by se ten přijíždějící z Prahy zpozdil," uvádí Ondrůj.

Kromě toho společnost plánuje, že bude pasažérům nabízet kompenzace v případě, že rekonstrukce nějak naruší jejich komfort. "To znamená, že když se autobus kvůli provozu například zpozdí, vrátíme jim část jízdného, i když ke zdržení nedošlo naší vinou," doplňuje mluvčí.


 

Právě se děje

Další zprávy