Škodovka stěhuje sídlo do Prahy. Chce mít blíž k lidem

Tereza Holanová Tereza Holanová
4. 12. 2012 16:08
V hlavním městě máme zákazníky i partnery, vysvětluje mluvčí automobilky
Foto: Škoda Auto

Praha - Škoda Auto Česká republika, která má na starost prodej aut tuzemským zákazníkům, se přesunula z Mladé Boleslavi do hlavního města.

Důvod? Více než třetinu vozů, které se v Česku prodají, si pořizují právě lidé v Praze a Škodovka s nimi chce mít lepší kontakt.

Blíž Pražanům

Na Mladou Boleslav, která je s automobilkou svázaná pupeční šňůrou, ale firma prý nezanevře. "Všechno ostatní zůstane tam. Výroba, vývoj, exportní aktivity, centrála, centrum servisní služby, školicí středisko," vyjmenovává mluvčí firmy Jozef Baláž.

Po přesunu do Prahy bude mít podle něj česká obchodní složka blíže ke svým obchodním partnerům - ať už prodejcům nebo všem možným splátkovým společnostem, které lidem na nákup auta půjčují.

"Český zákazník bude opečováván přímo z Prahy," uzavírá Baláž. Doplňuje, že do Mladé Boleslavi, kterou firma nadále považuje za svoje zázemí, je to koneckonců pouze hodina autem.

K přesunu došlo v rámci reorganizace, která ve společnosti probíhá od letošního jara. Samostatná Škoda Auto ČR, která se nezaměřuje na nic jiného než kupce v Česku, vznikla v květnu.

Do nové centrály v pražské Michli se během následujících tří let přestěhuje většina ze stovky zaměstnanců, kteří se trhem v Česku zabývají. Výjimkou se stane Zákaznické centrum, takže Češi, kteří budou něco potřebovat, se i v budoucnu dovolají do Boleslavi.

Nová auta z Česka. Prohlédněte si vše, co teď vyrábíme:


 

Právě se děje

Další zprávy