Český unikát: Pasažér černého vlaku uvidí na WC vesmír

Tereza Holanová Tereza Holanová
30. 9. 2012 12:10
Leo Express nechal vymalovat všechny záchody. Konkurence láká na šansony a orchidej
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Boj o cestující na lince Praha-Ostrava přiostřuje. Soukromý dopravce Leo Express, který plánuje nasadit vlaky na tuto trasu letos v prosinci, nově slibuje také toalety, jejichž návštěva přinese podle tiskové zprávy této společnosti "nevšední zážitek".

Na rozdíl od konkurenčního RegioJetu a státního podniku České dráhy totiž nechal stěny všech WC ve vlaku pomalovat.

Jak sdělila výtvarnice Monika Pichlerová - Vargová, která se úkolu zhostila, pasažéři se mohou těšit na obrázky noční oblohy a pohledu do vesmíru - ty mají symbolizovat novou dimenzi cestování. Autorka zároveň doplňuje, že každá toaleta získá vlastní originální design.

"Stěny budou ozdobeny inspirujícími motivy, které uživatele uklidní i v těch nejintimnějších chvílích. Budou se tak cítit jako doma," říká společnosti Leo Express Petr Kopáček. Samotné téma zadala firma, ale ohledně konkrétního zpracování nechala výtvarnici volnou ruku.

Na kolik tento projekt vyšel, nechtěl mluvčí komentovat. Nicméně se podle něj nejednalo o žádnou horentní částku.

Konkurovat bude šanson a orchidej

Zbylí dva dopravci, kteří v současné době mezi Prahou a Ostravou jezdí, toalety vymalované nemají.

Například v soupravách RegioJetu ale hrají na záchodech francouzské šansony, pasažér se navíc může kochat pohledem na orchidej. "Čisté záchody jsou jednou z nejklíčovějších částí vlaku. Snažíme se tedy hlavně o to, aby se na ně zákazník nebál sednout," zdůrazňuje mluvčí skupiny Aleš Ondrůj.

České dráhy místo toho pokračují v modernizaci vozového parku a na podobné vychytávky podle tiskového zástupce Radka Joklíka nemají čas. "Na rozdíl od soukromníků vybavujeme okolo 6,5 tisíce spojů denně," připomíná mluvčí.

Přetahovaná o cestující pokračuje. Kdo zvítězí?

Flirt od Leo Expressu:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Železniční doprava v ČR.

 

Právě se děje

Další zprávy