Fordy míří na východ. Charouz expanduje do Ruska

Ekonomika Ekonomika
6. 4. 2012 8:49
Na domácím trhu přituhuje, dealeři tlačí ceny dolů
Foto: Ford

Praha, Moskva - Nejúspěšnější tuzemský dealer automobilů značky Ford, společnost Ford Charouz, chystá expanzi na východ.
Podle zjištění Aktuálně.cz zmíněná firma v minulých dnech jednala s představiteli ruské společnosti Rolf group. Rolf je jedním z největších prodejců automobilů zahraničních značek v Rusku. Zaměstnává přes pět tisíc lidí, pobočky pro prodej jedenácti značek má v Moskvě i Petrohradu. Za rok 2011 obdržel cenu jako nejlepší prodejce vozů Ford.

"Ano, mohu potvrdit, že jsme spolu jednali, ale podrobnosti prozradit zatím nemohu," řekl Aktuálně.cz Antonín Charouz.

Na tuzemském trhu jsou dealeři aut pod velkým tlakem. Ceny musí držet při zemi, protože podobně jako u dalších maloobchodních firem, i dealeři pociťují slabou kupní sílu.

Renault, Fiat, korejské značky i další nabízejí díky tomu vozy pod 200 tisíc korun. Například u Renaultu se pod hranicí 200 tisíc v tuzemských autosalonech nabízejí hned čtyři modely.

Také Ford přichystal cenovou ofenzívu. Poté, co v březnu zmíněný Ford Charouz prodal přes sedm stovek automobilů, chce se k lepším číslům dostat novou speciální edicí modelů Ford Ka a Fiesta, jejichž cena začíná pod 160 tisíci korunami, respektive 170 tisíci.

"Přemýšlíme o této akci i u dalších modelů, protože je úspěšná," uvedl v oficiálním prohlášení své firmy Charouz.

 

Právě se děje

Další zprávy