RegioJet začal dobývat Slovensko, první jízdou zdarma

ČTK Jan Němec (redaktor) ČTK, Jan Němec (redaktor)
4. 3. 2012 12:22
Na trase Bratislava-Komárno bude provozovat státem dotovanou osobní dopravu
RegioJet vyjede z Bratislavy
RegioJet vyjede z Bratislavy | Foto: RegioJet

Bratislava - Český železniční dopravce RegioJet odstartoval v neděli na Slovensku státem dotovaný provoz osobních vlaků. Jezdit bude na 100 kilometrů dlouhé trase Bratislava-Dunajská Streda-Komárno.

Nabízí více spojů a cestující bude vozit v modernějších soupravách než státní přepravce, který se z trati stáhl.

RegioJet nasadil na Slovensku nízkopodlažní klimatizované soupravy od kanadského výrobce Bombardier s tím, že chtějí, "aby cestující cestoval kvalitními jednotkami", jak řekla generální ředitelka Student Agency Martina Blahová při oficiálním zahájení komerčního provozu RegioJetu.

Příchod nového dopravce na slovenské železnice dopoledne na bratislavském hlavním nádraží ohlašovaly mažoretky s hudebním doprovodem, které lákaly Slováky na bezplatnou jízdu vlakem, do konce března navíc nasadil jen symbolické jízdné.

RegioJet uvedl, že v prvních hodinách využilo jeho služeb více než tisíc cestujících.

RegioJet ze skupiny Student Agency bude provozovat v obou směrech dohromady více než 50 spojů denně. To představuje zhruba dvojnásobné navýšení kapacity proti předchozímu jízdnímu řádu státních drah.

Nejvíc souprav bude jezdit mezi slovenskou metropolí a Dunajskou Stredou. Nejrychlejší spoj zvládne tuto 47 kilometrů dlouhou trasu za 38 minut.

 

 

Právě se děje

Další zprávy