Job Air CCA se domluvila s věřiteli, není v insolvenci

ČTK ČTK
14. 10. 2011 14:00
Dopravce zaplatil část svého dluhu a na zbytek domluvil splátkový kalendář, věřitel stáhl návrh insolvence
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Ostrava - Ostravský krajský soud dnes zastavil insolvenční řízení s leteckou společností Job Air - Central Connect Airlines, která sídlí na ostravském letišti Leoše Janáčka. Firma se totiž dohodla s věřitelem a navrhovatelem insolvence, britskou společností Avia Special Limited. Té údajně dlužila za nákup dvou leteckých motorů a jedné vrtule. ČTK to zjistila v insolvenčním rejstříku.

Právní zástupce britské společnosti soudu doručil žádost o zastavení řízení. "Vzhledem k tomu, že dlužník uhradil část svého závazku navrhovateli a navrhnul splátkový kalendář, navrhovatel tímto svůj insolvenční návrh bere zpět," uvedl advokát Petr Vališ.

Usnesení ještě nenabylo právní moci. "Odvolání proti němu může podat pouze insolvenční navrhovatel, a to do patnácti dnů ode dne, kdy mu usnesení bylo doručeno. Odvolat se může prostřednictvím Krajského soudu v Ostravě k Vrchnímu soudu v Olomouci," uvedl v rozhodnutí samosoudce Petr Kula.

Job Air měl zaplatit celkem více než 258.000 dolarů (zhruba 4,7 milionu korun) ve 42 měsíčních splátkách. Do podání návrhu uhradil však prý jen 25 z nich a od loňského února neplatil. Stále tak zbývalo uhradit 104.000 dolarů (téměř dva miliony korun). Podle návrhu na zahájení insolvenčního řízení dlužil dopravce ještě minimálně čtyřem dalším subjektům, mezi nimi prý například Letišti Ostrava nebo Letišti Brno.

Společnost Job Air CCA, za kterou stojí podnikatel Daneš Zátorský, provozuje pravidelnou leteckou přepravu osob mezi Ostravou a Vídní. V létě 2009 začala provozovat sezónní linku do Splitu a od června do října 2010 linku z Brna do Zadaru. Od září 2009 do března 2010 létala třikrát týdně na lince Ostrava - Mnichov. Ve spolupráci s ČSA zajišťuje lety mezi Prahou a letišti Brno a Ostrava. Od října 2010 zahájila pravidelné lety sdílené s ČSA do Lipska a od letošního ledna do Poznaně.

 

Právě se děje

Další zprávy