České dráhy pod tlakem Jančury slibují i levnější jídlo

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
9. 10. 2011 11:19
Státní dopravce připravuje pro příští rok novinky v jídelních vozech
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Konkurenční boj o zákazníky na železnici se přesune i do jídelních vagónů. Od poloviny příštího roku totiž České dráhy představí novou koncepci gastronomických služeb. Hlavní změnou bude snížení cen, řekl ČTK tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Výběrové řízení na dodavatele služeb dopravce vyhlásí ještě letos. Nabídka laciného občerstvení je součástí obchodní strategie konkurenčního RegioJetu podnikatele Radima Jančury.

"Současná úroveň gastronomického servisu v dálkových vlacích standardům 21. století neodpovídá," připustil Šťáhlavský. Od příštího roku by neměli zákazníci v jídelních vozech za jídlo platit dramaticky více než při návštěvě běžné restaurace, zhruba kolem 120 korun za hlavní jídlo. Zároveň by měl zmizet rozdíl v cenách potravin ve vnitrostátních a mezinárodních rychlících a měla by se zvýšit profesionalita personálu.

Největším dodavatelem gastronomických služeb pro České dráhy je společnost Jídelní a lůžkové vozy (JLV). U mezinárodních spojů služby dále zajišťují polská společnost Wars, slovenská Vagon Slovakia, maďarská Utasellátó a rakouská společnost EExpress, uvedl dopravce.

 

Právě se děje

Další zprávy