Jančurovy žluté vlaky začnou trénovat jízdu s lidmi

Ekonomika Ekonomika
16. 9. 2011 13:48
Ve vlaku pojedou i školáci, ti ovšem zadarmo
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pokud příští pátek plánujete cestovat mezi Prahou, Olomoucí, Ostravou a Havířovem, mohli byste využít nabídku železničního dopravce RegioJet, který patří do impéria Student Agency Radima Jančury.

Ten totiž na pátek 23. 9. připravuje tréninkové jízdy vlaků IC RegioJet. Informoval o tom mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj. Ceny jízdenek budou jednotně padesát korun.

Dokonce zdarma pojedou školáci z Prahy, Pardubic a Ústí nad Orlicí. Personál si během jízd otestuje poskytování servisu a ověří zpětnou vazbu od zákazníků. Jízdenky jdou do prodeje dnes.

„RegioJet se chce neustále učit a získávat zpětnou vazbu jak od cestujících, tak ze samotného provozu. Proto náš personál trénuje a s prázdným vlakem budeme jezdit sem a tam a během následujících dní ladit přímo ve zkušebním provozu jednotlivé detaily," říká Radim Jančura, majitel skupiny Student Agency a dodává:

Nabídka je určena pro fanoušky železnic

„V pátek 23. 9., tři dny před zahájením provozu, pojedeme tréninkovou jízdu i s cestujícími a nabídneme zájemcům, fanouškům, železničním nadšencům a potenciálním zákazníkům možnost vyzkoušet náš vlak - a to za 50 korun za jednosměrnou jízdenku odkudkoli kamkoli."

Ondrůj informoval, že tréninkový vlak pojede z Prahy do Ostravy, Havířova a zpět v pátek 23. 9. - ráno z Prahy tam, v podvečer pak zpět. RegioJet dává do prodeje přibližně stovku míst.

Vlak pojede podle jízdního řádu spoje IC1003 s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 7.27 hodin a příjezdem například do Olomouce hl. n. v 10.01 a Ostravy Stodolní (centrum města) v 11.13 hodin.

Zpět se bude vlak vracet ve stejný den jako IC 1016 a z Ostravy Stodolní (centrum města) bude odjíždět v 16.44 hodin a z Olomouce hl. n. v 17.55 hodin. Příjezd do Prahy hl. n. je ve 20.31 hodin. Vlaky budou zastavovat i v ostatních zastávkách po trase. Jízdní řády těchto spojů je možné zjistit na internetových stránkách regiojet.cz

Jízdné vybrané od cestujících, kteří si zakoupí jízdenky za 50 Kč, věnuje podle Ondrůje RegioJet na charitativní účely.

 

Právě se děje

Další zprávy