Peugeot a Citroën budou elektromobily vyvíjet s GE

Radek Pecák Radek Pecák
16. 9. 2011 9:28
GE se bude zabývat především vývojem infrastruktury pro provozovatele elektromobilů
Citroën už má elektromobil C-Zero.
Citroën už má elektromobil C-Zero. | Foto: Radek Pecák

Paříž - Dohodu o technologické spolupráci podepsali představitelé společností PSA Peugeot Citroën a General Electric. Společnosti o tom informovaly v tiskovém prohlášení.

Hlavním cílem je připravit do budoucnosti koncept ekonomicky dostupných elektromobilů, které by měly být v budoucnosti nabídnuty zákazníkům v Evropě.

Noví partneři  vytvoří ve Francii „Customer Experience Center" zaměřené na rozvoj elektrických vozů. GE Energy - Industrial Solutions poskytne infrastrukturu nezbytnou pro realizaci projektu, především nabíjecí stanice a síť potřebných montérů.

Obě skupiny navíc hodlají spolupracovat na obchodní nabídce určené pro zákazníky PSA, v níž se propojí nabídka elektrických vozů s příslušnou nabíjecí infrastrukturou.

GE si nakoupí od PSA elektromobily

Skupina GE navíc vyjádřila záměr zakoupit u PSA Peugeot Citroën do konce roku 2015 až 1 000 elektrických vozů určených pro celou Evropu.

Skupina PSA Peugeot Citroën vyrábí a prodává elektrické vozy značek Peugeot a Citroën od roku 1995 a na konci roku 2010 uvedla na trh modely Citroën C-Zéro a Peugeot i0n. GE Energy - Industrial Solutions nabízí komplexní řadu elektrických a inteligentních technologických systémů nutných pro rozvoj a řízení celé infrastruktury pro elektrická vozidla.

Z toho je také zřejmé, že v první fázi půjde především o projekty, o které budou mít zájem firemní zákazníci. Potvrdil to při podpisu dohody Jean-Marc Gales, generální ředitel pro prodej, marketing a poprodejní servis skupiny PSA Peugeot Citroën, který sdělil: "Naší strategií je nabídnout každému našemu zákazníkovi technologii s nízkými emisemi CO2, která bude přizpůsobena jeho individuální potřebě mobility. Díky dohodě s GE našim zákazníkům především z komerční sféry přístup k elektrické mobilitě značně usnadníme."

 

Právě se děje

Další zprávy