ČSA spustí linku do Abú Dhabí, domluvily se s Etihad

Veronika Skálová Veronika Skálová
23. 6. 2011 15:13
ČSA a Etihad se dohodly na codesharingu, zlepší se mimo jiné spojení s Austrálií

Praha - Přímé letecké spojení do Abú Dhabi a přímé spojení do dalších destinací na Blízkém východě a v Austrálii přinese cestujícím dohoda o takzvaném codesharingu, kterou ve čtvrtek podepsaly České aerolinie s národním dopravcem Spojených arabských emirátů Etihad Airways.

ČSA začnou do Abú Dhabí létat čtyřikrát týdně v druhé polovině září. Do dalších míst pak mohou pokračovat pravidelnými linkami Etihad Airways. V opačném směru pak mohou cestující Etihad využít zejména přímých spojení do střední a východní Evropy.

"Destinace na indickém subkontinentu, v Asii a Austrálii se tak pro cestující z České republiky stanou výrazně dostupnějšími. Dohoda zároveň umožní klientům Etihad Airways rezervovat lety přímo do Prahy nebo přes Prahu na další linky operované Českými aeroliniemi," uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Letecké řády jsou díky dohodnutému codesharingu nastavené tak, aby cestující v obou městech nemuseli čekat na další spoj déle než tři hodiny. Oba dopravci začnou letenky prodávat v pátek 24. června.

"Díky výtečnému sladění odletových a příletových časů v Abú Dhabi, bez zbytečného čekání a v pohodlné denní doby nebyly doposud destinace na Středním a Dálném východě, resp. v Austrálii tak dostupné z Prahy jako teď. A naopak, spolupráce s Etihad Airways přiblížila Prahu jako turistické centrum desítkám milionů cestujících v Asii a Austrálii," uvedl prezident ČSA Miroslav Dvořák.

 

Právě se děje

Další zprávy