Autosalon v Brně bude letos důstojnější přehlídkou

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
27. 5. 2011 10:13
Opět významnější místo zaujmou elektromobily
I Škoda Vision D bude v Brně k vidění.
I Škoda Vision D bude v Brně k vidění. | Foto: Radek Pecák

Brno - Zhruba stejný rozsah jako v roce 2009 bude mít letos největší tuzemský autosalon. Podle informací pořadatelů by se letos v Brně od příštího pátku mělo představit kolem dvou set vystavovatelů. Je to tedy podstatně větší a důstojnější výstava, než jaká se ve stejném termínu konala na brněnském výstavišti vloni.

Auta, díly a další předměty související s automobily se představí v celkem pěti pavilonech.

O stavu přípravy Autosalonu informovala Jana Hraběová z Veletrhů Brno.

Podle Hraběové Autosalon Brno představí nejen nejnovější modely vozů s klasickými spalovacími motory, ale také rychle se rozvíjející technologie výrobců v oblasti alternativních pohonů, zejména elektromobilů.

Například v tuzemské premiéře tu bude představen Opel Ampera.

V expozici Škody bude Vision D

Největší expozici bude mít Škoda Auto, která vystaví svůj designový koncept Škoda Vision D. Koncepty představí i francouzské značky. Konkrétně Peugeot EX1 a Citroën Survolt.

Zastoupeny přímo importéry budou v Brně všechny značky koncernu Volkswagen, dále Opel, Kia, Hyundai a také Peugeot či Citroën. Modely dalších značek tu předvedou místní dealeři.

Součástí akce bude opět doprovodný program. Významná má být letos výstava veteránů Classic Show. "Půjde o průřez téměř celou historií motorismu," uvedla Hraběová.

Například tu bude kopie vrtulí poháněného vozu Helica francouzského konstruktéra Marcela Leyata z počátků dvacátých let minulého století a vůbec nejstarším exponátem bude automobil Laurin & Klement Typ F vyrobený roku 1907, se kterým jezdil hrabě Alexandr Kolowrat.

Pořadatelé očekávají podobně jako v roce 2009 návštěvnost přes 100 000 osob. Výstaviště se pro veřejnost otevře v sobotu 4. června, Autosalon končí 8. června.

 

Právě se děje

Další zprávy