Benzin podražil, platíme za něj víc než 31 Kč za litr

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
25. 10. 2010 11:49
Nejdražší pohonné hmoty hlásí CCS z jihu Moravy
Za kolik natankovat? To je, oč tu běží.
Za kolik natankovat? To je, oč tu běží. | Foto: Reuters

Praha - Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 u tuzemských čerpacích stanic v uplynulém týdnu vzrostla o 11 haléřů na 31,39 koruny za litr. Nafta naopak zlevnila o šest haléřů na 30,40 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Benzin Natural 95 byl nejdražší v Jihomoravském kraji. Jeho cena zde v uplynulém týdnu vzrostla o 17 haléřů na 32,36 koruny za litr. Následovala Vysočina, kde benzin během týdne zlevnil o tři haléře na 31,77 Kč/l. Třetí nejdražší byl benzin ve Zlínském kraji, kde cena litru klesla o 16 haléřů na 31,75 Kč.

Nejlevnější byl benzin v Ústeckém kraji. Litr zde stál v průměru 30,86 koruny. Následoval Karlovarský kraj, kde řidiči zaplatili 30,98 Kč/l. V Jihočeském kraji stál litr benzinu 31,04 Kč.

"V průběhu následujících dnů bychom se měli dočkat stagnace či mírného poklesu cen pohonných hmot. Velmi sledovanou událostí je ale v posledních dnech stávka ve Francii, která vyřadila z provozu v podstatě většinu tamních rafinérií a způsobila nedostatky pohonných hmot v zemi. Situace by se mohla v následujících dnech ještě více zhoršit, což by mohlo mít dopad i na ceny ropných produktů v Evropě," řekl analytik společnosti Coloseum Petr Čermák.

 

Právě se děje

Další zprávy