Škoda zveřejnila cenu nové octavie: od 282 500 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
1. 10. 2010 14:59
V Mladé Boleslavi nastartují výrobu druhé generace octavií.
Foto: Škoda-auto

Mladá Boleslav - Zatímco na pařížském stánku automobilky Škoda stojí Octavia kombi s elektropohonem a také ve verzi Greenline, na výrobní lince závodu v Mladé Boleslavi se potichu připravuje obnovení výroby Škody Octavia druhé generace ve verzi před faceliftem. Tedy v podobě s rovnými menšími předními světlomety.

S výrobou se začne počátkem listopadu, což je období, kdy ve Vrchlabí definitivně skončí výroba původní octavie 1. generace, prodávané dosud jako Octavia Tour.

Zákazníci si budou moci objednávat jak karosérii liftback, tak i kombík. Škodovka již zveřejnila ceny a objednávat je možné již nyní.
Za liftback zákazníci zaplatí 282 500, kombík je o 30 tisíc dražší. Ceny jsou o více než 7 tisíc korun nižší než u minulého touru, který byl o něco menší.

Výbava je obdobná. Zákazníci dostanou dva airbagy, elektricky ovládaná přední okna a zrcátka, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a centrální zamykání.

V Česku bude auto k dostání pouze s benzinovým motorem 1,6 (102 koní), pro trhy mimo EU připravuje i benzinový motor 1,4 a diesel 2,0 TDI. Tyto motory ovšem nesplňují emisní normu Euro 5. Právě kvůli tomu musí skončit výroba původní octavie.

Nová Octavia Tour je podle Vítka Pelce z tiskovéího oddělení Škodovky určena hlavně pro zákazníky, kteří potřebují větší auto než je fabie a nepotřebují tak vybavené auto jako je plnohodnotná octavie. Zároveň tak Škodovky získá zbraň proti konkurenci.

 

Právě se děje

Další zprávy