Další přesuny v ČSA,lidé od charterů přešli do cestovky

Veronika Skálová Veronika Skálová
1. 6. 2010 17:04
Z cestovní kanceláře, která se bude starat o chartery vznikne postupně samostatná letecká společnost.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - S turisty na dovolenou od dnešního dne nebudou létat České aerolinie, ale jejich dceřinná cestovní kancelář Holidays Czech Airlines. Pod tuto společnost přešli od dnešního dne všichni zaměstnanci z charterového oddělení, ale s výjimkou létajícího personálu.

Z cestovní kanceláře se totiž má postupně stát samostatná letecká společnost, nejprve však musí získat potřebná povolení.

"Holidays Czech Airlines bude v této první fázi plnit funkci obchodní společnosti v oblasti nepravidelné dopravy. Zároveň zažádá o veškerá povolení, tedy především o licenci leteckého dopravce a osvědčení provozovatele obchodní letecké dopravy (AOC), která jsou potřebná pro plnohodnotné fungování leteckého dopravce," uvedl předseda představenstva a prezident ČSA Miroslav Dvořák.

Chartery chtěl koupit Travel Service

Ještě před časem ČSA zvažovalo, že se charterové letecké dopravy zbaví, zájem o ni měl například Travel Service. Nakonec z plánu sešlo.

Rozdělení jediného leteckého gigantu na holding menších specializovaných společností má pomoci aerolinkám setřást ztrátu, která byla v minulém roce 3,7 miliardy korun. Už dříve byl do samostatné společnosti vyčleněn takzvaný handling, tedy odbavení zavazadel i letadel.

 

Právě se děje

Další zprávy