ČSA končí s Exim Tours, nechtěly létat pod cenou

Zpravodajská směna
13. 5. 2010 8:08
Pozici podle informací převezme Travel Service
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - ČSA po šesti letech končí jako hlavní dopravce pro cestovní kancelář Exim Tours. Zákazníků se od letošního podzimu ujme dopravce Travel Service. Zprávu přinesl deník E15.

Travel Service a Exim Tours uzavřou smlouvu na tři roky, platná bude od zimy.

„Se službami pro společnost Exim Tours naše plány od zimy nepočítají, musíme se držet aktuální strategie, kterou je realizace jen finančně výhodných zakázek," řekla deníku E15 mluvčí ČSA Hana Hejsková.

"České aerolinie nestaví své aktivity na službách pro jedinou společnost, kapacita určená charterům na další rok je v tuto chvíli plně nasmlouvaná, případně v pokročilých fázích jednání pro široké portfolio klientů," dodala.

"Nejsem oprávněn v této věci vydávat žádnou informaci. Jediné, co mohu říci, že v této souvislosti budeme pořádat příští týden v úterý tiskovou konferenci," reagoval na dotaz E15 obchodní a marketingový ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Jan Koláčný.

Podle deníku E15 ČSA nechtěly přistoupit na dumpingové ceny, které Exim Tours žádal, a se kterými se Travel Service pokouší získat dominantní postavení na trhu a vytěsnit z něj ČSA.

Travel Service se o ČSA ucházel v privatizaci, ale nepodařilo se mu získat společnost ani chartery. O prodeji charterové divize spolu přitom firmy jednaly po několik měsíců.. ČSA se však rozhodly dohodu neuzavřít.

Vzhledem k tříletému restrukturalizačnímu plánu ČSA, si letecká společnost dopravu pod cenou nemůže dovolit. České aerolinie se totiž chtějí zaměřit jen na profitabilní destinace a nerentabilní linky zrušit.

Součástí flotily ČSA již není žádné z letadel, které by do exotických míst dokázalo doletět bez zastávky. Pro Exim Tours to znamenalo značnou komplikaci.

Velikost flotily se nyní bude odvíjet od počtu ziskových linek.

ČSA a Exim tours spolupráci navázaly v roce 2004. Každý rok pro tuto cestovní kancelář přepravily přes 200 tisíc cestujících.

Travel Service nyní spolupracuje s kompletní čtveřicí největších českých cestovních kanceláří. Smlouvy má s Čedokem, Blue Style i Firo Tour.

 

Právě se děje

Další zprávy