Volkswagen Polo je nejlepším autem světa

Radek Pecák Radek Pecák
2. 4. 2010 12:42
V New Yorku vyhlásili také vítěze kategorií o nejzelenější či nejhezčí auto světa
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo | Foto: Aktuálně.cz

New York - Vítězem ankety World Car of the Year 2010 (Světový vůz roku 2010) je Volkswagen Polo. Porotci tak měli stejnou volbu jako ti v evropské anketě Car of the Year. Pro značku Volkswagen to znamená druhé vítězství v řadě.

Vloni totiž zvítězil Volkswagen Golf. Letos Polo porazilo zbývající dva finalisty, kterými byly Toyota Prius a Mercedes Benz třídy E.

Mezi kritéria ve volbě "světového vozu roku" (World Car of the Year) patří kvalita, poměr cena/výkon, bezpečnost, ochrana životního prostředí, důležitost modelu a jeho emocionální přitažlivost.

"Je to pro nás velká pocta, že byl Volkswagen Polo vybrán," prohlásil Martin Winterkorn, předseda představenstva společnosti Volkswagen AG. "Po skvělém triumfu Golfu v minulém roce jsme potěšeni tím, že jsme tento úspěch zopakovali i letos s novou generací vozů Polo. Oba automobily získaly již bezpočet ocenění a zvítězily téměř ve všech anketách, které se týkají automobilového průmyslu. To je znamením, že je Volkswagen na správné cestě a nabízí bezpochyby nejlepší produktovou řadu v celé své historii."

Vyhlašovali se i jiní vítězové

Porota v New Yorku vyhlásila i vítěze dalších anket. Ve většině z nich také sbíral vavříny Volkswagen. Například jeho ekologická řada Bluemotion zastoupená modely Polo, Golf a Passat dokázala v anketě o "nejzelenější" auto světa porazit i oba japonské hybridy - Toyotu Prius a Hondu Insight.

Také mezi nejvýkonnějšími vozy zvítězil produkt koncernu Volkswagen - Audi R8 s desetiválcovým motorem. Pouze pořadí aut s nejlepším designem ovládla jiná značka. Vítězství si pro letošek připsal Chevrolet Camaro. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy