V letadlech ČSA začnou servírovat větší porce

Radek Pecák Radek Pecák
25. 3. 2010 9:45
ČSA mění letový řád. Některé linky jsou posíleny, jiné naopak
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Nové letecké spojení do kazašské Astany a chorvatského Dubrovníku nabídnou od začátku platnosti letního letového řádu České aerolinie. Po zimní přestávce se také obnovují lety do britského Manchesteru.

O změnách v letovém řádu, který vstupuje v platnost od neděle 28. března, informovala dnes společnost v tiskové zprávě.

Potěšitelnou změnou pro všechny, kteří využívají služeb ČSA je zejména to, že cestujícím jak v business, tak ekonomické třídě nabídnou letušky větší výběr bezplatných nápojů a vyšší kvalitu servírovaných pokrmů. "Dojde k navýšení gramáží jídel a množství zeleniny, rozšíří se výběr sortimentu masa," sdělila ředitelka komunikace ČSA Hana Hejsková. 

Rozšířena byla i nabídka periodik, která jsou na palubě cestujícím k dispozici.

Posíleny jsou lety hlavně na východ

Celkově České aerolinie v letní sezoně 2010 budou nabízet pravidelné lety do 110 destinací ve 45 zemích světa, z toho v rámci vlastní sítě spojení do 68 destinací v 38 zemích. O šest frekvencí týdně byla navýšena linka do Bělehradu, častěji budou České aerolinie létat i do Petrohradu, Damašku, Bejrútu, Káhiry a některých dalších destinací na Blízkém Východě.

Naopak méně letů bude do Ostravy, Osla, Benátek, Rigy či Stuttgartu.

ČSA dnes rovněž informovaly, že se společnosti daří zvyšovat počet transferových cestujících.  Tržní podíl Českých aerolinií v transferové přepravě na Letišti Praha dosáhl na konci loňského roku 97 %.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy