V ČR jsou teď dvě motocyklové výstavy - v Brně a Praze

Radek Pecák Radek Pecák
11. 3. 2010 15:10
Pražská výstava nabízí soutěž přestaveb, brněnská zase největší novinky na trhu
Premiéru měla dnes na pražském Výstavišti motorka VM určená pro motokrosové závody.
Premiéru měla dnes na pražském Výstavišti motorka VM určená pro motokrosové závody. | Foto: Radek Pecák

Praha, Brno - Po brněnské motocyklové výstavě, kde se včera představil nástupce legendárního vozítka Velorex, začala včera přehlídka motorek také na tradičním místě v pražských Holešovicích.

Oproti minulým letům ubylo výstavních premiér, také je tu na výstavních stáncích méně poloodhalených dívek. Na druhou stranu, i zde se odehrála jedna premiéra nového výrobku.

Písecká firma VM Motor tu představila svůj motokrosový speciál VM Motor 610 F. Již letos s ním několik jezdců bude absolovat seriál závodů v Mistrovství České republiky. Podle Adama Janouše z firmy VM motor, která se původně zabývala výrobou motorů pro motokáry,  již vznikla desítka motorek a na zakázku se bude vyrábět i verze pro supermoto.

Motorka je opravdu česká

Kromě několika dílů je na motocyklu téměř vše české, včetně rámu a motoru. Hmotnost motorky je pouhých 109 kilogramů, což je srovnatelné s japonskými stroji, konkurenceschopná je i cena - 124 300 Kč.

Výstava v Praze potrvá až do neděle. Její součástí je i nejvěší výstava přestaveb motocyklů ve střední a východní Evropě nazvaná Bohemia Custom 2010.

V jednom z pavilonů jsou pak vystaveny závodní stroje, které se účastnily letošního ročníku dakarské rally v jižní Americe, na volné ploše ukazují své umění kaskadéři a trialoví jezdci.

 

Právě se děje

Další zprávy