Wizz Air se přidal. Odletět z Prahy už můžete online

vp
13. 1. 2010 13:52
Nízkonákladový letecký dopravce spustil odbavování přes internet.
Wizz Air létají z Prahy do 15 evropských destinací.
Wizz Air létají z Prahy do 15 evropských destinací. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Nízkonákladová letecká společnost Wizzair dnes spustila službu check-in po internetu pro všechny cestující z Prahy. Na tento způsob odbavení si budou muset zvyknout všichni, kteří nebudou chtít platit speciální poplatek u přepážky na letišti.

Check-in funguje na stránkách společnosti a cestující se může registrovat na svůj let od sedmi dnů až do tří hodin před plánovaným časem odletu. Svoji palubní vstupenku si cestující vytiskne předem třeba doma nebo v kanceláři a na letišti už zamíří rovnou k bezpečnostní kontrole a pak dále do letadla.

K přepážce jen se zavazadly

Jen v případě, že má cestující sebou zavazadla, musí s vytištěnou palubní vstupenkou k přepážce společnosti, kde kufry odevzdá.

Odbavení přes internet je velmi jednoduché," ujišťuje György Abrán, obchodní ředitel společnosti Wizz Air.

Odbavení po internetu je zdarma. Naopak od 1. dubna bude klasické odbavení u přepážky Wizzairu na letišti zpoplatněno částkou 10 euro (270 Kč). Check-in na letišti  lze objednat i při rezervaci letu, v tom případě bude k ceně připočteno 5 euro (135 Kč).

Společnost Wizz Air v současné době obsluhuje z Prahy patnáct evropských destinací.

Samoodbavení nabízí i ČSA

Samostatné odbavení cestujících není na pražském letišti novinkou. Koncem listopadu bylo spuštěno pětadvacet modernizovaných samoodbavovacích kiosků self check-in.

Během pár vteřin se zde mohou odbavit cestující s elektronickou letenkou, kteří využívají služeb společností ČSA, Air France, KLM, Iberia, Lufthansa nebo Finnair.

K identifikaci u samoodbavovacího stánku stačí kreditní karta, karta OK Plus věrnostního programu společnosti ČSA, vytištěná elektronická letenka (nebo pouze její kód) nebo cestovní pas se čtecí zónou.

 

Právě se děje

Další zprávy