Lidl nabídne levné vánoční jízdenky na vlaky

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK, red eko, čtk
24. 11. 2009 14:32
V obchodech budou k dostání od 7. prosince
Foto: Martin Novák

Praha - Spolupráce Českých drah a diskontního řetězce Lidl pokračuje, obchod nabídne zvýhodněné celodenní síťové jízdenky, tentokrát s platností na vánoční svátky.

Jízdenka nazvaná ČD Net Lidl přijde na 149 korun, zatímco klasický celodenní síťový lístek ČD Net nyní stojí pro jednu osobu 450 korun. Jízdenka ČD Net Lidl byla v obchodech Lidl poprvé k dostání v říjnu a platila na státní svátek 28. října, přičemž si ji pořídilo 16 500 lidí.

"Podmínky se od předchozí akce příliš neliší. ČD Net Lidl platí jeden den a stojí 149 korun. V pátek 25. prosince a sobotu 26. prosince je možné vyrazit na výlet v libovolnou hodinu, v neděli 27. prosince je nutné zahájit cestu před polednem. Jediný rozdíl oproti akci ze října je v tom, že si zákazníci mohou vybrat ze tří dnů," sdělil dnes ČTK ředitel odboru produktů a obchodu ČD Aleš Ondrůj, podle kterého budou tyto jízdenky v prodeji od 7. prosince do 23. prosince.

ČD se pomocí této nabídky snaží co nejvíce využít kapacitu vlaků o vánočních svátcích. Prodej jízdenek ČD je výhodný i pro Lidl, který získá provizi z jejich prodeje. Hodně lidí, kteří si přijdou pro jízdenku, zároveň v obchodech Lidl nakoupí další zboží.

Prodej vlakových jízdenek není pro Lidl úplnou novinkou. Společnost totiž například v roce 2005 prodávala v Německu levné lístky na vlak, o které byl mezi zákazníky obrovský zájem a před jejími diskontními prodejnami se tvořily dlouhé fronty lidí. Německé dráhy tehdy v obchodech Lidl prodaly několik milionů bianco lístků pro cestu tam a zpět po celém Německu.

České dráhy provozují tyto jednotky jako třívozové, vozíčkářům slouží speciální zdvihací plošiny a bezbariérové toalety. Vlak nabízí také místa pro cestující s jízdními koly a první třídu. Vlak je kompletně klimatizovaný, maximální rychlost činí 140 km/h.
České dráhy provozují tyto jednotky jako třívozové, vozíčkářům slouží speciální zdvihací plošiny a bezbariérové toalety. Vlak nabízí také místa pro cestující s jízdními koly a první třídu. Vlak je kompletně klimatizovaný, maximální rychlost činí 140 km/h. | Foto: ČD
Čtěte také:
Náhrady za zpoždění vlaku? V Česku nejdříve za pět let
České dráhy vypraví méně rychlíků, ale nezdraží jízdné
 

Právě se děje

Další zprávy