Nové Škody musí do servisu, mohou mít vadné řazení

jem
11. 11. 2009 19:20
Vozy Octavia II a Superb II s šestistupňovou převodovkou DSG musí do servisu, některé mají výrobní vadu.
Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Vozy Škoda Octavia II a Superb II, vybavené šestistupňovou převodovkou DSG s přímým řazením, mohou mít výrobní vadu a budou muset na prohlídku do servisu.

Ze zjištění Aktuálně.cz vyplývá, že problém s převodovkou DSG se týká všech 57 tisíc vozidel vyrobených v automobilkách koncernu Volkswagen od září 2008 do října 2009. Volkswagen proto zahájil rozsáhlou svolávací akci.

Podle vyjádření tiskového mluvčí Škody Auto Evžena Krauskopfa pro Aktuálně.cz se problém v Česku týká 580 vozidel. Celosvětově se pak jedná o 7445 vozidel. "Problém spočívá v řídící jednotce, která může v ojedinělých případech chybně vyhodnotit teplotu spojky. V takovém případě řídící jednotka spojku odpojí, což se při jízdě projeví blikající indikací řazení, cukáním a poklesem výkonu motoru," napsal Krauskopf.

Zákazníci, kterých se svolávací akce týká, budou k servisní prohlídce sezvání dopisem. Do té doby mohou vůz nadále využívat. Oprava bude podle serveru iDnes provedena zdarma a nezabere víc než půl hodiny. "U vozidel bude aktualizován software řídící jednotky," uvedl Krauskopf.

Kromě Octavií a Superbů se problém týká také Volkswagenů Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Passat, Touran a Caddy, Audi A3 a TT a Seatů Leon a Altea.

 

Právě se děje

Další zprávy