Další aerolinky bez peněz, Seagle Air zastaví lety

Ekonomika Ekonomika
22. 10. 2009 18:44
Slovenská společnost zajišťovala charterové lety i z Prahy, Brna nebo Ostravy

Bratislava - Slovenská letecká společnost Seagle Air od dnešní půlnoci pozastaví lety kvůli nedostatku peněz. Oznámil to generální ředitel aerolinek Peter Hanák.

Firmu využívaly hlavně cestovní kanceláře pro charterové lety, mimo jiné i z Prahy, Brna nebo Ostravy do Řecka a Bulharska.

"Důvodem tohoto rozhodnutí je fakt, že do této chvíle nebyla naplněna smlouva ze strany italského partnera Skyone Italy Airlines o využití letadel naší společnosti na lety z Itálie," uvedl Hanák v dnešním prohlášení. Management Seagle Air podle něj nyní intenzivně řeší vzniklou situaci.

Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury však nyní tyto aerolinky nemají v zahraničí žádné klienty českých cestovek.

Ještě před měsícem přitom byla Seagle Air plná optimismu. Mimo jiné požádala Český úřad pro civilní letectví o licenci. „Vidíme prostor pro uplatnění na trhu," řekl na konci září v ČT24 Pavel Mráček, generální ředitel Seagle Air pro Českou republiku. Firma má zatím šestičlennou flotilu, do konce roku ji chtěla rozšířit o další letadlo právě v Praze.

Českým klientům nabízela firma charterové lety už od loňského roku, dosud jako slovenská společnost. „Mezi naše klienty patří zhruba desítka cestovních kanceláří, z nichž většina patří k nejvýznamnějším," řekl Mráček.

Společnost Seagle Air vznikla v roce 1995, původně jako letecká škola, později jako provozovatel VIP letů. Chartery zajišťuje od roku 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy