Desítky lidí z ČSA už dostaly výpověď, další následují

Ekonomika Ekonomika
17. 9. 2009 16:06
Výpovědi se rozdávají od minulého týdne.
Osm stovek lidí má firmu opustit do jara.
Osm stovek lidí má firmu opustit do jara. | Foto: Aktuálně.cz

Brno - Desítky lidí z osmi stovek, které mají přijít v Českých aeroliniích o práci, už od minulého týdne dostaly výpověď. Rozeběhl se tak plán vedení aerolinek navzdory tomu, že se odboráři minulé úterý dohodli s ministrem financí na předložení vlastního plánu na záchranu společnosti.

S odvoláním na mluvčí ČSA o tom informovala ČTK. "Restrukturalizace společnosti nadále pokračuje. Snižování počtu zaměstnanců má probíhat postupně až do března příštího roku," řekla agentuře Hana Hejsková.

Lidé z administrativy a technického úseku, kteří už výpověď dostali, budou odcházet od října do ledna. Aerolinky slibují, že propuštěným pomohou najít novou práci.

České aerolinie mají od pondělka z poloviny novou dozorčí radu. Šest lidí spojených s politikou nahradili ekonomové, kteří mají společnost zachránit před krachem. Na svou pozici rezignoval v pátek také předseda dozorčí rady Ivan Kočárník, pod jehož vedením rada propouštění schválila.

Nové vedení společnosti však nezastírá, že o práci možná v zájmu přežití ČSA přijde ještě víc než původně inzerovaných osm set zaměstnanců.

 

Právě se děje

Další zprávy