SkyEurope dostaly pokutu, firma klamala klienty

Tomáš Fránek
17. 9. 2009 15:21
Pokutu dostala v Maďarsku i další letecká společnost Ryanair
Foto: Aktuálně.cz

Brno - Zkrachovalá společnosti SkyEurope dostala od maďarského antimonopolního úřadu pokutu ve výši 37 tisíc eur za to, že klamala své klienty.

Stejný trest dostala také společnost Ryanair. Podle úřadu obě firmy klamaly zákazníky při informování o konečných cenách letenek.

Informace neúplné

Podle maďarského úřadu obě firmy klienty důsledně neinformovaly o tom, že základní cena letenky může být zvýšená o příplatky, poplatky za služby nebo manipulaci se zavazadly.

"Firmy neřekly zákazníkům, že kromě inzerované ceny letenek, na kterou lidi nalákali, budou muset uhradit i další poplatky, a pokračovaly v klamání klientů," uvedl podle agentury Reuters maďarský antimonopolní úřad.

Aerolinky SkyEurope před více než týdnem zastavily lety a bratislavský soud je následně poslal do konkurzu. Firma už propustila většinu z pěti set zaměstnanců.

Firma prodala v posledních týdnech před zastavením provozu asi 280 000 letenek na lety, které se neuskutečnily.

Tajení informací

Na firmu už byla podána žaloba za podvod při bankrotu. Rakouský burzovní dohled tvrdí, že SkyEurope už několik měsíců zatajovala před investory problémy.

Vyšetřování kvůli bankrotovému podvodu podle médií začalo i na Slovensku. Generální prokuratura už eviduje podnět, který podala advokátská kancelář Bizoň&Partners.


 

 

Právě se děje

Další zprávy