Živě: Jsem v Dubrovníku, nedobrovolně. Díky, SkyEurope!

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
1. 9. 2009 15:40
Redaktorka Aktuálně.cz online popisuje problémy se SkyEurope
Foto: Aktuálně.cz

Dubrovnik - Dovolená za všechny peníze. Otřepané rčení, které popisuje hodně pokažené volné dny, jež prožívají dnes kvůli krachu slovenských nízkonákladových aerolinií SkyEurope stovky lidí po celé Evropě.

Nedostatek informací. Nejistota a vědomí, že dovolená se rozhodně prodraží. Takové jsou zkušenosti lidí uvízlých ve svých původně vysněných destinacích.

Také redaktorka deníku Aktuálně.cz Veronika Suchá využila služeb SkyEurope a nyní v chorvatském Dubrovníku řeší, jak se vrátí do Česka. Přinášíme vám s ní exkluzivní on-line zpravodajství o útrapách klientů SkyEurope.

15:00 - Letenky "zachránců" se nás skutečně netýkají. Nachytáme poslední bronz na pláži a zítra vyrazíme řešit autobusovou přepravu. Na dnešek ještě ubytování naštěstí máme.

13:10 - Zákaznické linky aerolinek, které nabízejí pomoc klientům SkyEurope (ČSA, WizzAir a SmartWings), jsou přetížené. Takže ani nevíme jestli by jejich nabídka platila pro naše letenky z Dubrovníku. Lety nabízejí ze Záhřebu a Splitu.

12:20 - Zákaznická linka SkyEurope, kde bychom se mohli dozvědět nějaké informace je sice volná, vyzvání, ale nikdo se nehlásí. Ostatně dovolat se tam nelze už od včerejška.

11:45 - Chorvatsko přece jen není tak daleko. Sondujeme, jestli by si někdo ze známých nechtěl zahrát na zachránce a vyrazit pro nás autem.

11:00 - Zítra zajedeme do Dubrovníku a zkusíme sehnat autobus. Zřejmě bychom museli jet ze Záhřebu, kde je frekvence spojů vyšší. Informace od SkyEurope jsou nadále nulové.

10:00 - Jdu na pláž. Řešení odkládám na později. Letenky ze Záhřebu jsou drahé, pokud se mi nepodaří sehnat zvýhodněnou cenu, kterou nabízejí dopravci klientům SkyEurope.

9:30 - Domů se dostaneme nejspíš o 24 hodin později. Naštěstí máme ještě dovolenou.

9:00 - Informace od SkyEurope nemáme žádné, ač na nás mají kontakt. O bankrotu nám napsali kamarádi z Česka. Přitom cesta sem byla úplně v pořádku, dokonce bez zpoždění. Zpáteční cesta nás přijde minimálně na osm tisíc korun.

8:40 - Zda stihnu nastoupit v pondělí po dovolené do práce, v této chvíli netuším. Měli jsme letět ve středu ráno z Dubrovníku. Nyní se pokoušíme sehnat náhradní spojení autobusem, protože klasické letenky stojí víc než celá dovolená.

 

Právě se děje

Další zprávy