YouTube mluví už i česky

Pavla Adamcová Pavla Adamcová, hjp
9. 10. 2008 13:49
Google spustil internetový server YouTube v české verzi

Praha - Společnost Google počeštila populární videoserver YouTube. Od čtvrtka je tak možné využívat internetovou adresu youtube.cz.

Google to oznámil na dnešní tiskové konferenci.

Česká pobočka verzi zprovoznila jako v pořadí 25. službu Google v českém jazyce za uplynulých 25 měsíců. Lokální YouTube v současnosti funguje ve 22 zemích.

"Spuštění další lokální verze YouTube je přirozeným krokem ve vývoji těchto stránek," uvedl ve zprávě spoluzakladatel a generální ředitel YouTube Chad Hurley. "Video je mezinárodní formát, který umožňuje lidem po celém světě komunikovat a vyměňovat si názory. Díky lokalizaci bude naše globální služba ještě relevantnější pro místní komunity v různých částech světa."

YouTube v současnosti podle průzkumu navštěvuje 62,4 procent českých uživatelů internetu, z toho 10 procent každý den.

"Chtěli bychom společně s uživateli vytvořit silnou českou komunitu YouTube," prohlásila Kateřina Holcmanová, marketingová manažerka české pobočky Google.

Na českém YouTube funguje několik prémiových partnerských kanálů, které si jednotlivé společnosti mohou upravit podle sebe. Patří mezi ně například MFF Karlovy Vary, Sony BMG, Člověk v tísni, iDnes.cz a také Aktuálně.cz.

K prémiovým kanálům ze světa patří BBC, CNN nebo například Reuters.

Čtěte více: 

 

Právě se děje

Další zprávy