Dvě dálková letadla ČSA stojí. Let do NY dnes nebude

red eko
5. 8. 2008 11:30
Druhý Airbus dnes neodletí kvůli vadné hydraulice
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Český národní dopravce ČSA čelí dalším problémům se svou dálkovou flotilou. Musel dnes zrušit let do New Yorku kvůli technické závadě na jednom ze strojů Airbus A310.

"Let byl zrušen kvůli problémům s hydraulikou," uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí aerolinek Daniela Hupáková. Doplnila, že na zítřejší linku bude nasazen Airbus A310 OK-YAC, který byl nedávno repasován.

"Cestující přesměrováváme na lety dalších dopravců nebo na zítřejší let," doplnila Hupáková. "Samozřejmě, pokud by se stalo, že někdo nebude podle regulí směrnice Evropské unie přepraven dostatečně včas a vznikne mu nárok na odškodnění, počítáme s tím," dodala.

Kdy bude A310 znovu provozuschopná není zřejmé. Odhady hovoří asi o třech dnech, nicméně podle Hupákové se situace může měnit ze dne na den. Další lety a ani linka do Toronta ale nemají být touto situací ohroženy.

V uplynulých dnech vypověděla dálková flotila již podruhé. V pátek se muselo nenadále vrátit letadlo ČSA stejného typu krátce po startu na Kennedyho letiště v New Yorku. A stále tam stojí.

ČSA mají čtyři airbusy typu A310, které tvoří jejich dálkovou flotilu. Jeden stojí v New Yorku a na jeho opravě se pracuje, druhý dnes vypověděl službu, třetí poletí zítra na lince a poslední letoun mají pronajatý indické aerolinie.

Čtěte také: 

 

Právě se děje

Další zprávy