Poradenské firmy na ostří nože. OVB žaluje Prouzu

Red eko
25. 5. 2008 14:30
Bývalý ombudsman a náměstek ministra má na krku žalobu

Praha - Poradenská společnosti OVB Allfinanz se rozhodla podat trestní oznámení na Tomáše Prouzu, místopředsedu představenstva poradenské společnosti Partners For Life Planning a bývalého náměstka ministra financí, který se "proslavil" svým tažením proti bankám a jejich poplatkům před několika lety.

Důvodem k podání trestního oznámení je rozhovor, který Prouza poskytl serveru investujeme.cz a který měl  poškodit společnost OVB. Rozhovor vyšel pod názvem "Štork poškozoval naše klienty s vědomím OVB" a týká se kauzy finančního poradce, který poškodil svého klienta a byl za to vyloučen z Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky (AFIZ).

"Do OVB nebude nikdo beztrestně kopat, ani Tomáš Prouza z konkurenční firmy," ohrazuje se ostře Pavel Uzel, předseda představenstva OVB Allfinanz. "Nemám nic proti férové hospodářské soutěži, ale fauly musejí být nejen odpískány, ale v souladu s pravidly i potrestány."

Prouza v poskytnutém rozhovoru doslova uvedl: "Pan Štork našeho klienta nenašel náhodou. Dostal od centrály OVB databázi klientů poradců, kteří odešli do Partners, a měl je obcházet. Je tedy zřejmé, že klienti byli poškozováni s vědomím, a skoro bych řekl na přímý pokyn centrály OVB. Centrála OVB samozřejmě ví, jaký je pan Štork 'vynikající' prodejce a co všechno je schopen klientovi natlačit. Musela vědět, když ho posílala za klienty, že to pro ty klienty nebude dobré řešení." Více čtěte na investujeme.cz

Podle Uzla jsou tato tvrzení nepravdivá a dehonestující povahy. Navíc měla cíleně poškodit dobrou pověst OVB u jejich stávajících i potenciálních klientů.

Tomáš Prouza je členem statutárního orgánu společnosti Partners For Life Planning, která je na českém trhu finančně poradenských služeb se společností OVB v konkurenčním vztahu. Podle Uzlova názoru se tak Prouza svým jednáním dopustil nekalé soutěže, když v rozporu s dobrými mravy jednal tak, aby způsobil újmu OVB Allfinanz. Společnost se domáhá ochrany svého dobrého jména žalobou rovněž na společnosti Partners For Life Planning, od nichž požaduje omluvu.

 

Právě se děje

Další zprávy