Kolem Hospodářských novin krouží majitel Blesku

Redakce EKO
10. 3. 2008 10:33
Přední český deník je údajně na prodej
Hospodářské noviny 7.-9.3.2008.
Hospodářské noviny 7.-9.3.2008. | Foto: Aktuálně.cz, repro Tomáš Adamec

Praha - Hospodářské noviny jsou na prodej. Takové informace se podle zdrojů deníku Aktuálně.cz šíří po českém mediálním trhu.

Politicko-ekonomický deník vydává v Česku společnost Economia, která patří do skupiny německého vydavatelství Handelsblatt.

Tisková mluvčí společnosti Handelsblatt Nina Rauschenbachová pro Aktuálně.cz uvedla: "Pochopte, že tyto spekulace nebudeme nyní komentovat".
 
Podle dostupných informací jsou jednání o případné akvizici v počátečním stádiu. Na mediálním trhu se však mluví o tom, že zájemci o koupi Hospodářských novin mají být švýcarský Ringier nebo německým kapitálem ovládaná Mafra. První z nich vydává například nejčtenější český deník Blesk, druhá společnost publikuje tandem titulů Mladá Fronta Dnes a Lidové noviny.

Ani jeden z vydavatelských domů však nechce případná jednání potvrdit. "Zvažujeme všechny investiční možnosti," uvedla pro Aktuálně.cz Libuše Šmuclerová, generální ředitelka českého Ringieru  na otázku, zda má švýcarské vydavatelství zájem o Hospodářské noviny.

Údajný zájem nechtějí potvrdit ani lidé z vedení Mafra. "Zatím je vše na v úplném počátku. V případě zajímavé akvizice ale nechceme zůstat mimo hru," uvedl pod podmínkou anonymity zdroj blízký managementu.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz
Projděte si: Speciál k daním. Vše co potřebujete vědět před koncem března

 

 

Právě se děje

Další zprávy