Dráhy posilují před Vánocemi spoje, místa ale docházejí

mp
18. 12. 2007 14:15
Od čtvrtka bude jezdit i mimořádný vlak do Košic
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Dostat se před vánočními svátky domů vlakem nebylo vždy jednoduché. České dráhy se proto rozhodly posílit desítky dálkových spojů a vypravit i několik mimořádných souprav - zejména ve směru na Moravu a Slovensko.

Přesto ale nemají cestující vyhráno. Řada spojů už je teď vyprodána a v některých zbývá jen několik málo míst. Dráhy proto doporučují, aby si lidé místa co nejdříve rezervovali - telefonicky či po internetu.

"V pátečních pendolinech do Ostravy už je jen několik volných míst. Ve spoji, který jede z Prahy v 15:23, bylo dnes v noci ve druhé třídě už jen jedno jediné volné místo, ve spojích ve 13:23 a 17:23 byla ve druhé třídě jen 3 volná místa," dokládá mimořádný zájem cestujících Luďka Hnulíková, ředitelka Odboru osobní dopravy a přepravy ČD.

Společnost se proto rozhodla na zvýšenou poptávku zareagovat přidáním vagónů k několika desítkám vlaků. Ve čtvrtek přidá dopravce vozy k 30 spojům, v pátek bude posíleno 43 vlaků.

Jízdenky si můžete po internetu objednat ZDE

Větší šanci dostat se v klidu domů tak dostanou například lidé směřující z Prahy do Košic, Žiliny či Brna nebo z Olomouce do Břeclavi.

Od čtvrtka 20. prosince do neděle 23. prosince bude v provozu i mimořádný spoj z Prahy do Košic. Z české metropole odjíždí ve 21:44, opačným směrem z Košic jede ve 20:22.

 

Právě se děje

Další zprávy