T-Mobile zažaloval Telefóniku kvůli akvizici

rg
16. 11. 2007 12:50
Telefónica koupila Deltax, zatímco dluží T-Mobilu.

Praha - Operátor T-Mobile zažaloval společnost Telefónica O2, která v září koupila softwarovou firmu Deltax Systems za přibližně čtvrt miliardy korun. Telefónica totiž zároveň T-Mobilu dluží 1,8 miliard korun za propojovací poplatky. Informuje o tom server Euro Online.

Společnost T-Mobile nesouhlasí s tím, že Telefónica provádí transakce, kterými z firmy vyvádí finanční prostředky, ačkoliv odmítá T-Mobilu zaplatit pohledávku. Navíc na Telefóniku byla vyhlášena exekuce, která jí nakládání s majetkem nad rámec běžné obchodní činnosti zakazuje.

Ředitel právního oddělení T-Mobilu Miroslav Uřičař netají své znepokojení nad tím, jakým způsobem Telefónica i přes zákaz s majetkem zachází. Vedle akvizice Deltax Systems se právníkům z T-Mobilu nezamlouvá výplata dividend Telefóniky v hodnotě asi 16 miliard korun či navýšení základního kapitálu slovenské dceřiné společnosti o více než jednu miliardu slovenských korun.

Tisková mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová pro Aktuálně.cz uvedla, že žaloba směřuje vedle společnosti Telefónica O2 i na akcionáře Deltaxu, protože se rovněž podíleli na nelegální transakci. Ve své žalobě však operátor nepožaduje žádné finanční plnění, nýbrž pouze to, aby Obvodní soud Prahy 4 učinil převod akcií neplatným.

Souvislosti:

 

Právě se děje

Další zprávy