Nová banka na trhu chce investovat 800 milionů

rg
15. 10. 2007 17:45
Do roku 2010 se BRE Bank chystá půjčit Čechům 1,2 miliardy eur

Praha - Na český a slovenský bankovní trh se chystá vstoupit polská BRE Bank, která patří k německé bankovní skupině Commerzbank. Stane se tak zřejmě v polovině listopadu prostřednictvím internetové mutace mBank. Návratnost plánované investice 800 milionů korun odhaduje BRE dle slov vedoucího expanze mBanky Piotra Gawrona do roku 2012.

Informaci přinesl server Euro OnLine.

Původně se mělo v Čechách otevřít deset poboček a na Slovensku osm. Podle posledního plánu by ale do konce roku 2008 měla mít v Česku dvanáct a u sousedů šest poboček.

Online banka nastupuje

Měly by se nacházet ve větších městech, tedy v Praze, Brně, Plzni, Bratislavě, Žilině a Košicích. Kromě toho by v obou zemích mělo stát na pětadvacet takzvaných mKiosků, což jsou multifunkční finanční body.

mBanka se chystá do roku 2010 půjčit Čechům a Slovákům přibližně 1,2 miliardy eur a výše úložek by měla být 300 milionů eur. V plánu má obsluhovat až čtvrt milionu zákazníků.

Foto: mBank

V nabídce bude mít běžné a spořící účty, půjčky s ručením a hypotéky. Osobní účty by po polském vzoru měly být bezplatné.

Zároveň se mBank snaží již navázat komunikaci s potenciálními klienty v Česku a ohlásila spuštění bankovního blogu.

Podle tiskové zprávy chce banka uživatelům internetu dát příležitost konzultovat přímo s ní svá přání, nebo blog využít k diskusi o tom, jak mají vypadat služby online banky.

 

 

Právě se děje

Další zprávy