Let do Kanady s ČSA se zřejmě stane minulostí

hsch
2. 10. 2007 23:50
Aerolinky zvažují, že zruší linky do Toronta a Montrealu.
Foto: Ondřej Besperát

Praha - České aerolinie zvažují, že zruší linky do Toronta a Montrealu. Deníku Aktuálně.cz to potvrdil zdroj z vedení firmy.

Linky mezi Prahou a kanadskými městy jsou zatím uvedeny v zimním letovém řádu ČSA. Vše se ale může změnit ze dne na den. Záleží jen na tom, kdy se podaří umístit letadla na jiné spoje. Dopravce nyní intenzivně jedná o pronájmu letadla Airbus A310 do Afriky a Asie.

Obdobná situace proběhla letos v lednu, kdy byla zrušena linka do Dubaje. ČSA o tom přitom informovalo necelý měsíc předem. Cestujícím, kteří si koupili letenku na dobu, kdy již byl spoj zrušen, ČSA vrátilo zaplacenou cenu zpět.

Zatím poslední zrušenou linkou je let mezi Prahou a londýnským letištěm Stansted. ČSA ji přestává létat 28. října.

Linku do Spojených států management firmy rušit nechce. Dokonce má v plánu zmodernizovat Airbus A310, který létá do New Yorku. "V první fázi chceme vyměnit sedačky. Pak se zaměříme na multimédia. Mělo by se tak stát během jednoho roku," uvedl prezident Českých aerolinií Radomír Lašák na nedávné tiskové konferenci. ČSA zatím zmodernizuje pouze jedno dálkové letadlo.

Nyní má ČSA ve své dálkové flotile čtyři Airbusy A310. Jeden z nich na jaře firma pronajala na rok společnosti Air India. Další létá především na charterových linkách. Zbylé dva stroje v současnosti obsluhují pravidelné linky.

Prezident společnosti Lašák však nedávno uvedl, že vedení chce zařadit do dálkové flotily ještě další typ letadla. Mělo by se jednat o starší stroj typu Boeing 767, nebo Airbus A330. "Záleží na ceně a vhodné konfiguraci," uvedl Lašák.

 

Právě se děje

Další zprávy