Letiště Praha se má stát základnou pro další aerolinie

hsch
24. 9. 2007 13:35
easyJet vede jednání o otevření základny na Ruzyni
Foto: easyJet

Praha - Pražské letiště by opět mohlo nabýt na významu. Nízkonákladový dopravce easyJet totiž vede jednání s Letištěm Praha o otevření základny na Ruzyni.

Deníku Aktuálně.cz to potvrdily obě zúčastněné strany.

Základna by měla být v Praze pravděpodobně otevřena na jaře příštího roku.  

"Naše společnost chce v příštím roce otevřít nejméně jednu novou základnu. Zvažujeme proto všechny možnosti, včetně Prahy," uvedla pro deník Aktuálně.cz Samantha Dayová, mluvčí easyJet.

"Letiště Praha se společností easyJet již jedná. Otevření základny bychom samozřejmě uvítali," potvrzuje Eva Krejčí, mluvčí pražského letiště.

Více spojů z Prahy

Společnost easyJet je jedním z největších klientů Letiště Praha, počtem přepravených cestujících je nyní na třetím místě.
Od listopadu začne easyJet létat nově z Prahy do Belfastu.

Počet přímých linek z Prahy se tak s tímto dopravcem  zaokrouhlí na deset. Nyní přímá linka propojuje Prahu s Basilejí, Bristolem, Dortmundem, Newcastlem, Nottinghamem, Milánem, Londýnem (letiště Gatwick a Stansted) a Ženevou.
 
easyJet má v současnosti ve flotile 135 letadel. Létá s nimi na 78 letišť ve 22 zemích. Za posledních dvanáct měsíců přepravil více než 35 miliónů cestujících.

Na pražském letišti mají prozatím základnu jen dvě nízkonákladové společnosti - společnost SkyEurope a nízkonákladový dopravce Smart Wings, kterého provozuje firma Travel Service. Kromě toho je Ruzyně domovem už jen národního dopravce ČSA.

V průběhu zimy bude do Prahy létat patnáct nízkonákladových dopravců. Cestující se s nimi mohou dostat do více jak padesátky destinací.

 

Právě se děje

Další zprávy