Praha jedná o přímém spojení s Tchaj-wanem

hsch
19. 9. 2007 12:30
Praha finalizuje jednání s China Airlines o nové lince
Letadla u terminálů na letišti v Ruzyni.
Letadla u terminálů na letišti v Ruzyni. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Letiště Praha finalizuje jednání se společností China Airlines o zavedení nové pravidelné linky mezi Českem a Tchajpejí na Tchaj-wanu. Začátkem října odletí představitelé Letiště Praha a ČSA do Tchajpeje, aby tam podepsali mezinárodní leteckou dohodu o nastavení pravidelných linek.

"Smlouva přitom nastavuje možnosti pravidelného spojení mezi Prahou a Tchajpejí," říká Eva Krejčí, mluvčí ruzyňského letiště.

Nové spojení by mohlo být odstartováno na jaře příštího roku, tedy s letním letovým řádem. "Jednání o tomto termínu skutečně probíhají," uvádí Krejčí.

Pravidelná linka China Airlines by měla být provozována ve spolupráci s ČSA. Takzvaná codesharová spolupráce znamená, že by mohl letenky do čínského letadla prodávat jak čínský, tak i český dopravce. 

V současné době se lze  na přímých dálkových linkách dostat z Prahy do jihokorejského Soulu, kanadského Toronta a Montrealu a v USA do New Yorku a Atlanty.

Do Prahy létá více než padesátka leteckých společností. Přímé spojení má česká metropole se 120 destinacemi po celém světě. Ruzyní v uplynulém roce prošlo více než 11,5 milionu cestujících. Vedení letiště předpokládá, že letos by to mohlo být kolem 12,4 milionu pasažérů.

 

Právě se děje

Další zprávy