Chystá se odveta vůči přeběhlíkům za panem Euro

Adam Junek, Dušan Klimeš
10. 7. 2007 10:45
Některým obchodníkům může hrozit i žaloba
Bývalý pan euro, nyní společník nové poradenské firmy - Tomáš Prouza
Bývalý pan euro, nyní společník nové poradenské firmy - Tomáš Prouza | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Až soudní dohru může mít podle informací deníku Aktuálně.cz mediálně propírané založení nové finančně poradenské společnosti Partners for Life Planning. Do středu zájmu médií se dostala kvůli tomu, že jejím společníkem je exnáměstek ministra financí Tomáš Prouza.

Ten kvůli svému "novému angažmá" odešel ke konci června z postu klientského ombudsmana Poštovní spořitelny, aby tak jeho dvě funkce nehrozily střetem zájmů.

ČTĚTE VÍCE:
Pan Euro u Poštovní spořitelny definitivně končí

Spolu s ním působí v nové firmě, která slibuje přehlednější produkty na finančním trhu, také významní představitelé dosavadního lídra trhu finančních zprostředkovatelů OVB.

Mimo jiné jde o Radima Lukeše, Petra Borkovce nebo Davida Pokorného. Poslední dva byli regionálním ředitelem a obchodním vedoucím v OVB. A podle informací deníku Aktuálně.cz s sebou vzali část obchodníků, kteří dosud měli smlouvy s OVB.

A to si jednička na trhu nechce nechat líbit.

"Naši právníci připraví kroky proti některým fyzickým osobám, konkrétně některým obchodním zástupcům. Hovořit o žalobě je v této chvíli předčasné, není to na pořadu dne, ale je to určitě jedna z možností," sdělil deníku Aktuálně.cz šéf OVB Martin Gardavský.

Podle něj totiž někteří jeho bývalí zaměstnanci začali pracovat pro Partners ještě v době platných smluv s OVB. Jména však konkretizovat odmítl.

S novou sítí finančních poradců své jméno spojil i Pavel Kohout, bývalý analytik firmy PPF, která patří nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi.

Skupina ČSOB se bývalého náměstka, který připravoval zevedení eura a také se snažil donutit banky, aby snížíly poplatky, nezbaví zcela. Podle informací Aktuálně.cz již nyní vyjednává jeho nová firma o spolupráci s ČSOB pojišťovnou.

Společnost OVB i nově vzniklá Partners poskytuje finanční konzultace. Zákazníkům tak prostřednictvím svých agentů nabízí nejen pojištění, ale v poslední době i například zařízení hypotéky.

OVB je v zatím v České republice jasnou jedničkou na tomto poli. Mezi konkurencí se ale nyní spekuluje o tom, že kvůli odchodu klíčových manažerů by mohla přijít až o třetinu své distribuční sítě právě kvůli tomu, že tito lidé s sebou vezmou své "podřízené" do nově založené firmy. Jde o 800 až tisíc pracovníků.

 

Právě se děje

Další zprávy